Veste foarte proastă pentru omul de afaceri Ioan Niculae! Acesta este nevoit să rămână după gratii şi va mai putea face o cerere de eliberare condiţionată abia peste trei luni.

Ioan Niculae rămâne deocamdată după gratii. Decizia este definitivă

Vineri, 23 iulie, Tribunalul Constanţa a decis că Ioan Niculae nu poate fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă, transmite news.ro.

O nouă cerere de eliberare condiţionată poate fi formulată abia după data de 23 octombrie, au mai decis judecătorii.

Vineri, Tribunalul Constanţa a admis contestaţia DNA Constanţa împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia din data de 12 mai, prin care Ioan Niculae putea fi eliberat condiţionat.

Decizia Tribunalului Constanţa: “Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă, privind pe condamnatul Niculae Ioan. Stabileşte termen de reiterare a propunerii după data de 23.10.2021.”

Afaceristul a fost condamnat, în februarie, pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani

În februarie 2021, Ioan Niculae, patronul InterAgro, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bucureşti, pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

În dosarul care l-a aruncat după gratii, afaceristul este acuzat, între altele, că “a corupt” oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.

La termenul precedent, avocatul lui Ioan Niculae, Adrian Georgescu, spunea că patronul InterAgro şi al clubului de fotbal Astra Giurgiu a executat deja o fracție de o treime, impusă deținuților care au vârsta de peste 60 de ani. Ioan Niculae are vârsta de 66 de ani.

Pentru calcularea fracției de o treime necesară pentru eliberarea condiționată, instanța a ținut cont de perioada petrecută anterior, în urma condamnării primite în 2015 în dosarul ”Mită la PSD”.

Sursă foto: Dreamstime