Liviu Dragnea a ieșit din închisoare! Primele declarații ale fostului lider PSD

La ieșirea din Penitenciarul Rahova, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a răspuns ma multor întrebări puse de jurnaliștii aflați la fața locului.

Înconjurat de susținătorii săi, care aclamau ”libertate”, fostul lider PSD a spus că perioada pe care a îndurat-o în închisoare a fost una de chin și suferință.

”Chin şi suferinţă. Abuzuri şi umilinţe. Când am plecat România era o ţară prosperă, o ţară cu speranţă şi viitor. Azi e o dictatură feroce. E afectată libertatea de exprimare. E amanetat viitorul României. Sunt deţinut politic pentru că am intrat nevinovat.

Mi s-a cerut să-mi recunosc vinovăţia pentru Nu e opoziţie PSD e un partid de operetă, condus de oameni laşi. Judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au avut presiuni.

M-au vândut. Am trecut prin clipe grele. Acum o să fiu alături de Irina şi de copiii mei. Libertatea mi-a lipsit cel mai mult în perioada asta. Am fost condamnat nevinovat. A fost o condamnare politică 100%. Am pledat nevinovat până în ultima clipă. Nu am vrut să recunosc o vină pe care nu o aveam”, spune acesta.

Dragnea a ieşit din puşcărie mai devreme

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, a ieşit mai devreme din puşcărie, după doi ani şi două luni de detenţie. Acesta primise 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat în Dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. A fost însă eliberat din puşcărie mai devreme, cu un am şi patru luni mai devreme.

Liviu Dragnea a fost eliberat astăzi după mai multe cereri de eliberare condiţionată respinse de mai multe instanţe. De altfel, Dragnea a acuzat că cei de la Tribunalul Bucureşti nu au vrut să-l elibereze, deşi susţine că avea tot dreptul. De altfel, Dragnea a primit azi sentinţa de eliberare condiţionată la Tribunalul Giurgiu.

Sursă foto: Dreamstime