Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală, iar pentru 75 persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale deoarece au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Dintre acestea, 21 de sancţiuni au fost aplicate în judeţul Buzau.

În domeniul relaţiilor de muncă, totalul amenzilor aplicate în perioada 10-14 iunie a fost de 3,086 milioane lei, în urma a 2.230 controale, precizează purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Muncii, Eugen Tifin.

În aceeaşi perioadă, pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.531 controale, totalul amenzilor ridicându-se la 684.500 lei.

La şase angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru doi angajatori s-a dispus sistarea activităţii. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 23 evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Valoarea cumulată a amenzilor aplicate în perioada menţionată a fost de peste 3,77 milioane lei, fiind efectuate de către inspectorii de muncă 3.761 controale, la nivel naţional.

SURSA: Agerpres