Donald Trump avertizează Senatul să nu îi restrângă capacitatea de a declanşa război împotriva Iranului

Preşedintele american Donald Trump a avertizat miercuri Senatul să nu adopte o rezoluţie care i-ar restrânge capacitatea de a declanşa război împotriva Iranului, afirmând că acest lucru ”ar da un semnal foarte prost şi ar permite Teheranului să acţioneze cu impunitate, transmite Reuters.

”Este foarte important pentru securitatea ţării noastre că Senatul Statelor Unite să nu voteze în favoarea rezoluţiei referitoare la dreptul de a declaşna război împtoriva Iranului. Ne descurcăm foarte bine cu Iranul şi nu este momentul să dăm dovadă de slăbiciune”, a scris Trump pe Twitter.

Democraţii au susţinut luna trecută că au voturile în camera controlată de republicani pentru a aproba măsura, care ar cere ca preşedintele să ceară acordul Congresului pentru o acţiune militară împotriva Iranului.

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO au ajuns la un acord privind extinderea misiunii de instruire în Irak. Anunțul a fost făcut miercuri de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, anunță Reuters.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ceruse ca NATO să facă eforturi mai mari pentru Orientul Mijlociu, reaminteşte agenţia, citată de agerpres.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a mai precizat că NATO va prelua unele activităţi de instruire de la coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic.

Această decizie nu presupune neapărat creşterea efectivelor occidentale din Irak, arată Reuters.

„Astăzi, miniştrii aliaţi (…) au fost de acord în principiu să intensifice misiunea de instruire a NATO. În primă instanţă, aceasta va consta în preluarea unora din activităţile curente de instruire ale coaliţiei globale”, a declarat secretarul general într-o conferinţă de presă.