General-colonelul Evgheni Burdinski, șeful Direcției Generale pentru organizare și mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, a declarat că se vor forma două noi unităţi de armate, combinată și aeriană, precum și alte noi unități.

Textul integral al declarației sale publicat în revista Ministerului Apărării „Comisariatele militare ale Rusiei”, scrie Rosbalt.

Se preconizează o reformă în cadrul Forțelor Armate Ruse

Evgheni Burdinski a spus că în acest an, obiectivul principal este „selectarea cetățenilor pentru serviciul militar conform contractului, inclusiv în cadrul unităților înregistrate, precum și punerea în aplicare a normelor de înrolare a cetățenilor în serviciul militar”. De asemenea, sunt programate 863 de evenimente la diferite niveluri, de mare amploare, a adăugat generalul.

Acesta a adăugat că formarea districtelor militare Moscova și Leningrad va fi finalizată în anul 2023, adăugând că districtele militare Leningrad și Moscova şi districtul naval Azov vor fi formate până la sfârșitul acestui an.

„În 2023, este necesar să se ofere în timp util sprijinul organizatoric pentru formarea de armate combinate, corpuri de armată, pentru districtul naval Azov, cinci divizii și 26 de brigăzi și crearea districtelor militare Moscova și Leningrad”, a scris șeful Direcției Generale pentru organizare și mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate Ruse într-un articol publicat în revista Ministerului Apărării al Federației Ruse, intitulat „Comisariatele militare ale Rusiei”.

Formarea districtelor militare Moscova și Leningrad a fost anunțată încă din decembrie 2022

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat la finalul anului trecut că se preconizează crearea districtelor militare Moscova și Leningrad în cadrul Forțelor Armate Ruse.

„Dispun să se creeze două districte teritoriale strategice militare interspecifice ale Forțelor Armate, districtele militare Moscova și Leningrad”, a declarat acesta pe data de 21 decembrie 2022, în cadrul unei reuniuni extinse a Colegiului Ministerului rus al Apărării.

Districtul Militar Vest a fost creat în anul 2010, în baza districtelor militare Leningrad și Moscova.

Reacția lui Vladimir Putin după atacul cu drone de la Moscova

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri, în cadrul unei reuniuni a consiliului de securitate, că „răuvoitorii” încearcă din ce în ce mai mult să destabilizeze Rusia și că acest lucru trebuie împiedicat.

„Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a ne asigura că în niciun caz nu li se va permite să facă asta”, a declarat președintele rus, potrivit Sky News.