Incendiu la CFR! Relația București – Budapesta a fost blocată pentru pasagerii mai multor trenuri internaționale.

Ei transbordați pe cale rutieră, joi, între Iablanița și Caransebeș, pentru a putea ajunge la destinații.

Incendiu la CFR! Echipele ISU au intervenit

Echipele ISU Caraş-Severin au intervenit joi pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren privat de marfă, în judeţul Timiş, potrivit unui comunicat remis de CFR SA.

În jurul orei 11:35, mecanicul unui tren privat de marfă a anunţat telefonic la 112 izbucnirea unui incendiu la locomotiva împingătoare a trenului, aflat în circulaţie pe distanţa Domaşnea Cornea-Poarta.

Trenul de marfă aparţine operatorului privat Tim Rail Cargo, are în compunere 40 de vagoane încărcate cu cereale şi circula pe relaţia Constanţa Port – Timişoara Nord.

Până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate la faţa locului de echipele ISU Caraş-Severin, Sucursala Regională de Căi Ferate (SRCF) Timişoara asigură călătorilor aflaţi în trenurile IR 72-1, care circulă în relaţia Bucureşti Nord – Budapesta, şi IR 73-2, care circulă în relaţia Budapesta – Bucureşti Nord, transbordare auto pe distanţa Iablaniţa – Caransebeş, se menţionează în comunicatul CFR SA.

CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat

La locul incendiului sunt prezente şi echipele feroviare de intervenţie ale SRCF Timişoara, se precizează în comunicatul CFR SA. După stingerea incendiului, retragerea garniturii de marfă şi verificarea liniei de cale ferată şi a liniei de contact în zona incendiului, aceste echipe vor stabili condiţiile de reluare a traficului pe distanţa Domaşnea Cornea – Porta.

Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva trenului privat de marfă urmează să fie stabilite de organele de anchetă, conform comunicatului.

“Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producerea acestui eveniment şi îi asigură că personalul feroviar va interveni operativ pentru reluarea în condiţii normale a traficului feroviar pe distanţa respectivă”, se menţionează în comunicatul CFR SA.

Sursa foto: INQUAM Photos, Mircea Manole.