Incendiu la Gara Basarab

Conform informațiilor primite prin mesajul RO-Alert, în București, în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant, a izbucnit un incendiu. Autoritățile, reprezentate de Pompierii de la ISU București-Ilfov, au demarat intervenția. Au fost mai multe autospeciale pentru a stinge focul care a cuprins două vagoane de tren dezafectate. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și generează degajări semnificative de fum. Este important de menționat că autoritățile sunt active în gestionarea situației. Ele încearcă să limiteze extinderea focului în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la două vagoane dezafectate, in zona de triaj dintre Gara Basarab si Podul Grant.

Reprezentanţii CFR S.A. anunță că incendiul de la Gara Barasab nu a afectat circulaţia trenurilor sau siguranţa călătorilor. În acelaşi timp, CFR Călători a transmis că incendiul s-a produs la trei vagoane dezafectate din staţia Bucureşti Basarab, fiind declanşat de către unele persoane fără adăpost.

„Conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a fost avizat Serviciul de urgenţă 112, iar echipele de intervenţie specială sunt la faţa locului pentru stingerea incendiului. Din primele informaţii nu a fost găsită nicio persoană rănită. Menţionăm că circulaţia trenurilor nu este afectată”, se arată în comunicatul oficial, publicat joi.

A fost emis mesaj RO-Alert

Au fost alertate 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, informează ISU B-IF. Instituția a transmis că, având în vedere modul în care incendiul se manifestă și posibilitatea de extindere la alte vagoane, dispozitivul va fi suplimentat cu 2 autospeciale de stingere.

„Având în vedere modul de manifestare a incendiului, care prezintă posibilitate de extindere şi la alte vagoane, dispozitivul se suplimentează cu 2 autospeciale de stingere”, transmite ISU B-IF.

Conform unei informări emise de autorități, s-a transmis că, datorită degajării intense de fum, a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert. Asta, pentru avertizarea și informarea populației.

„Având în vedere degajarea intensă de fum, pentru avertizarea şi informarea populaţiei a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert”, se arată într-o informare a autorităţilor.