Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a renunţat la colaborarea cu Romexpo în organizarea Târgului de Turism din primăvară şi va organiza un alt eveniniment, cu alţi parteneri. De cealaltă parte, reprezentanţi ai Romexpo au confirmat pentru capital.ro că Târgul de Turism de la Romexpo se va ţine în mod sigur, indiferent de parteneri.

Alin Burcea, prim vicepreşedintele ANAT, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Asociaţia a încheiat negocierile cu Romexpo în privinţa organizării Tîrgului de Turism, fără a ajunge însă la niciun numitor comun.

Fiecare cu târgul lui

ANAT va organiza, în perioada 18-21 martie, cu o săptămână înaintea celui programat de Romexpo, un alt Târg, Holiday Market, care va avea loc la Palatul Parlamentului. „Dacă Romexpo va organiza Târgul de Turism, mă întreb cine o să vină la acel eveniment, în condiţiile în care 80% dintre participanţii la aceste evenimente sunt membri ANAT”, a precizat Alin Burcea.

Următorul târg de turism la care se gândesc cei de la ANAT ar urma să aibă loc în mai, ori în Parcul Izvor, ori la Romaero.

În urmă cu o lună, Doru Simovici, directorul general al Romexpo, declara pentru capital.ro că va organiza un târg în primăvară, iar parteneri în organizarea acestuia sunt Camerele de Comerţ. „În situaţia în care Asociaţia acceptă condiţiile impuse de organizatori, sigur că poate să fie co-organizator”, spunea acesta. Romexpo a programat Târgul de Turism din primăvară în perioada 25-28 martie, iar în ceea ce priveşte conceptul privind construcţia expoziţiei, urmează să fie stabilită înainte de lansarea acesteia.

DETALII:
Citeşte şi: Ruptură între agenţiile de turism şi Romexpo după târgul de la Bucureşti.