Decizia poate fi însă atacată de către Agenția de Integritate la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, scrie aradon.ro.

Primarul comunei Bocsig a fost declarat incompatibil în primăvara acestui an pentru că, potrivit motivației ANI, începând cu data de 4 iunie 2008 a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de reprezentant/ membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. Primarul a atacat decizia și a obținut la Curtea de Apel din Timișoara, anularea raportului de incompatibilitate făcut de către ANI.

 

Citiți și: Klaus Iohannis are mai mulți fani pe Facebook decât Angela Merkel

Agenţia Naţională de Integritate acuza, încă de anul trecut, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Înainte de alegeri, ANI a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să ia în discuţie mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, pentru a exista o decizie irevocabila potrivit căreia acesta să poată candida sau nu la alegerile prezidenţiale.
 

Citiți și: Iohannis: Vom clădi acel loc în care ne vom bucura să trăim
 

Iohannis a câştigat alegerile, dar cauza nu a fost încă elucidată. Justiţia urmează să pronunţe un răspuns ferm în cursul lunii ianuarie.