De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului Cantacuzino, dozele necesare imunizării primilor medici din județ au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei.  După ce inițial a fost anunțată pentru orele 10,00, vaccinarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore, din cauza distribuției greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului Cantacuzino. Primii medici ai unității medicale care s-au vaccinat au fost dr Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dr Anca Telehuz, șeful Unității de Primiri Urgențe, și dr Mirela Nițu, medic în cadrul UPU Slobozia.

Vaccinul a fost ambalat în cutii de pizza

Pe lângă faptul că a venit târziu, vaccinul anti-COVID-19 distribuit la Slobozia a fost ambalat în cutii de pizza. Dincolo de acest aspect, medicii care s-au imunizat consideră că vaccinul este singura cale prin care pandemia poate fi stopată. “Știu că există foarte mulți oameni care nu cred în vaccin sau în virus… Însă, dacă s-ar putea, eu i-aș invita pe toți în izolatoarele noastre de la UPU să vadă pacienții. Bolnavii de COVID-19, mor cu ochii deschiși, așteptând să fie salvați… Este foarte greu de dus lupta cu acest virus. Acest vaccin reprezintă salvarea noastră!”, a declarat dr Mirela Nițu, imediat după imunizare.

Sursă: www.independentonline.ro

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, potrivit estimărilor oficiale, aproximativ 50% dintre cadrele medicale și-au dat acceptul pentru a se vaccina împotriva COVID-19. În multe cazuri refuzul a fost generat de faptul că respectivii angajați au trecut prin boală. “De la debutul pandemiei și până în prezent am avut 146 de colegi, cadre medicale, care s-au îmbolnăvit… În prezent, mai sunt în concediu medical din cauza COVID-19 aproximativ 20 de cadre medicale!” a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.