Dezastrul ecologic provocat de incendiile de pădure de pe Insula Cangurilor din Australia a fost surprins în aceste zile de un satelit NASA. Pe Insula Cangurilor trăiesc numeroase specii protejate sau care sunt pe cale de dispariție. Şocant este faptul că o treime din această insulă este transformată în prezent în scrum, potrivit CNN.

Un satelit NASA a surprins dimensiunile dezastrului ecologic din Insula Cangurilor. Conform NASA, o suprafață de peste 155 de mii de hectare, adică o treime din insulă, a ars.

Insula Cangurilor, pericol pentru animale extrem de rare

Insula Cangurilor este locul unde trăiesc câteva specii de animale extrem de rare, aflate pe cale de dispariție: lupul marsupial (care trăiește exclusiv pe această insulă) și ursul koala sunt doar două exemple. Pe Insula Cangurilor trăiesc și mai multe specii protejate de păsări. Conform estimărilor NASA, circa 25.000 de urși koala au murit deja în urma incendiilor, ceea ce ar însemna jumătate din întreaga populație de marsupiale de pe insulă.

În Australia, bilanţul incendiilor a ajuns la 25 de morţi, 8 milioane de hectare şi 2.000 de case distruse. Fumul incendiilor din Australia a traversat Pacificul și a ajuns în Chile și Argentina, au confirmat serviciile meteorologice din America de Sud.