'Ordonanţa era necesară. În momentul în care decizia CCR declară neconstituţional un articol din lege e necesară intervenţia Legislativului sau a Executivului în cazul de faţă, printr-o ordonanţă de urgenţă care să pună în acord legislaţia rămasă cu decizia Curţii Constituţionale. Deci, era absolut necesară ordonanţa de urgenţă neavând timpul fizic necesar să fie adoptată o lege', a spus Horodniceanu.

Întrebat dacă există dosare ''date peste cap'' de decizia CCR, el a precizat că nu este vorba doar de interceptări în dosare, ci şi de alte categorii de probe. 'Dosarele nu stau neapărat numai în interceptări, ci şi în alte mijloace de probă. E adevărat că se pot întârzia unele dintre ele şi că se va lucra puţin mai greu, dar e o chestiune de timp', a răspuns şeful DIICOT.

În ceea ce priveşte personalul de care instituţia pe care o conduce are nevoie pentru a prelua noile atribuţii, Horodniceanu a spus că au început deja să sosească CV-uri de la poliţişti. 'Avem un termen de 30 de zile pe care ni-l dă ordonanţa de urgenţă, dar noi cred că vom reuşi mai repede (…) să avem cei 40 de poliţişti', a adăugat şeful DIICOT.

El a amintit că din dosarele DIICOT care au fost trimise în judecată, 30% au avut suportul SRI, iar ca număr de mandate procentul este 'undeva spre 60%'.

Daniel Horodniceanu a explicat că aparatura de interceptare este unică şi va fi folosită de mai multe instituţii, aceasta fiind, în opinia sa, soluţia pentru perioada următoare. 'Fiecare dintre noi va trebui să-şi marcheze ţintele în timp real şi să obţină pentru exploatarea informaţiei cablul necesar pentru fiecare dintre instituţii, pentru că altfel nu avem cum să ne ducem la bun sfârşit activitatea de urmărire penală', a mai spus Horodniceanu.AGERPRES