Compania a fost declarată din nou câștigătoare, în urma licitației electronice organizată pe platforma SEAP, după obținerea contractului cu METROREX, în valoare de peste 56 milioane lei, în data de 13 iunie 2016, având din nou, cea mai bună ofertă de preț.

Contractul se incheie pentru o perioada de 12 luni, intre 1 iulie 2016 si 30 iunie 2017, presupunand livrarea unei cantitati de energie estimata la cca 97.530 MWh la medie si joasa tensiune.

La licitaţie au mai participat alti 7 ofertanţi, pe langa Hidroelectrica, depunand oferte: Arelco Power SRL, CEZ Vanzare SA, Electrica Furnizare SA, Tinmar Energy SA, RWE Energie SRL, E.ON Energie Romania SA, Romelectro SA.

Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 42.258.705,24 lei, fiind atribuit în final la prețul de 38.879.364,62 lei, în condițiile în care criteriul de atribuire a fost „prețul cel mai scăzut”. 

Procesul radical de restructurare și eficientizare prin care a trecut compania în ultimii ani a făcut ca Hidroelectrica să devina cea mai profitabilă companie din România, la sfârșitul trimestrului I 2016 înregistrând o EBITDA de 68% din cifra de afaceri.

Rezultatele sunt consecinta unui management proactiv, corporativ, loial, vizionar, creativ si responsabil.

 

In scopul imbunatatirii rapide a indicatorilor economico-financiari, societatea vinde energie in conditii de profitabilitate maxima si are un control foarte strict al costurilor de productie.