Continuă scandalul în Serbia, potrivit Balkan Insight, mii de protestatari din Belgrad au rupt gardul din fața clădirii Parlamentului sârbesc și au urcat scările acestuia pentru a aprinde torțe.

Protestele sârbilor au ca motivul declanșator, modul în care guvernul a gestionat perioada de relaxare, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Aceasta este a patra seară de proteste în Belgrad.

Totuși, protestatarii nu au intrat în Parlament iar poliția a format un cordon pentru a proteja clădirea Legislativului din Serbia, în vreme ce tensiunile continuă să crească semnificativ.

S-a ajuns la gaze lacrimogene

Pentru a dispersa mulțimea și pentru a calma spiritele într-o oarecare măsură, scutierii au apelat de mai multe ori la gazele lacrimogene, însă protestatarii nu au fost atât de afectați. Aceștia s-au regrupat de fiecare dată.

Manifestațiile antiguvernamentale iscate din nemulțumirea oamenilor față de modul în care conducerea actuală a țării gestionează valul doi al pandemiei de coronavirus, par că nu se vor termina prea curând, iar numărul cazurilor de coronavirus din această țară își continuă ascensiunea.

Serbia a înregistrat până vineri, cel mai mare număr de decese în decurs de 24 de ore. 18 oameni au pierdut lupta cu COVID-19.

În ceea ce privește numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus, au fost raportate 386, la o populație de șapte milioane de locuitori.

Furia protestatarilor a fost sporită radical de ultimul bilanț publicat de autorități.