Preşedintele companiei aeriene low-cost Ryanair, Michael O’Leary, a afirmat astăzi la Madrid că gripa porcină este o absurditate utilizată de responsabilii politici pentru a deturna atenţia oamenilor de la criza economică.

„Toată istoria acestei gripe este un enorm şir de absurdităţi pentru ca politicienii să distragă atenţia oamenilor de la criza economică”, a declarat Michael O’Leary într-o conferinţă în care a prezentat noi linii ale companiei.

„Astfel, oamenii vor avea ce subiect să dezbată şi nu vor mai discuta despre cât de prost este gestionată criza”, a insistat oficialul companiei Ryanair.

„Mai mulţi oameni mor în Europa în accidente de maşină, însă nu voi vedea autorităţile franceze sau europene luând măsuri împotriva acestui lucru”, a adăugat Michael O’Leary.

Companiile aeriene sunt cel mai mult afectate de epidemia de gripă porcină apărută în Mexic. Mai mult, Franţa a cerut Uniunii Europene să interzică orice legătură aeriană a Europei cu Mexicul, după ce au apărut mai multe cazuri suspecte în câteva ţări membre.

 SURSA: 20 minutes