Greșeala uriașă făcută de Guvern! Nu au luat acest lucru în considerare. Mii de produse lactate riscă să expire

Consiliul Județean Brașov precizează că a rămas pe stoc cu 42 de mii de iaurturi după ce Guvernul a decis prelungirea vacanței de primăvară cu încă trei săptămâni. Autoritățile locale nu au putut găsi o soluție pentru a evita această problemă deoarece decizia prelungirii vacanței a fost făcută în ultimul moment.

Amintim că Guvernul a decis prelungirea vacanței de primăvară a elevilor cu trei săptămâni. Așadar, în perioada 2 aprilie – 3 mai niciun elev nu va mai merge la școală.

Consiliul Județean Brașov precizează că iaurturile au fost produse în 15 martie și că vor urma să expire în 14 aprilie, moment în care copiii vor fi în vacanță. Acestea au fost comandate pentru data de 12 aprilie și recepționate în 2 aprilie.

Ce se va întâmpla cu iaurturile

Chiar dacă autoritățile locale au fost puse într-o situație fără precedent, acestea au găsit o modalitate pentru a nu arunca produsele lactate. Potrivit legislației în vigoare, în cazul în care cursurile instituțiilor de învățământ sunt suspendate, produsele lactate pot fi redistribuite către organizațiile umanitare, unitățile sanitare, de asistență socială, de îngrijire și de asistență medico-socială sau în favoarea celor care beneficiază de Legea 416 din 2001 privind venitul minim garantat.

Așadar, marți, 6 aprilie, consilierii județeni au fost convocați, în ședință extraordinară, pentru a-și da acordul ca produsele lactate să fie donate persoanelor defavorizate din județ prin intermediul Asociației Banca Regională Pentru Alimente Brașov.

În urma acestei ședinte, iaurtul va ajunge la persoanele defavorizate din județul Brașov.