Nu mai este un secret pentru nimeni că micul dejun este o masă importantă a zilei. Dacă mâncăm dimineața, avem energia necesară pentru a duce la bun sfârșit toate activitățile zilei.

În plus, un mic dejun copios nu doar că ne încarcă bateriile pentru toată ziua, ci ne scade și pofta de mâncare. Pe internet circulă zeci de variante ale omletei perfecte, dar site-ul Rachaelrayshow spune că a descoperit secretul pentru cea mai bună omletă și care este modul corect de preparare.

Omleta a existat sub diferite forme, încă din cele mai vechi timpuri, dar termenul francez pentru acest preparat a început să fie folosit începând din secolul al-XVI-lea.

Ulterior, deliciosul preparat din ouă a devenit un simbol al bucătăriei de pe malurile Senei. Și asta pentru că, deși ingredientele sunt aceleași, există o mare diferență între omleta tare, în stil american, și cea foarte cremoasă, în stil franțuzesc.

De altfel, francezii cred că un bucătar adevărat ar trebui, mai întâi de orice, să învețe să prepare o omletă. Important de reținut: compoziția omletei clasice franțuzești include doar ouă și unt. Nici smântână, nici lapte, nici alt ingredient.

Care este cea mai bună rețetă de omletă

Experta Rosemary Shrager spune că foarte mulți oameni greșesc atunci când prepară omleta.  Ea susține că modul corect de a face omletă nu ține de niciun secret și nici de vreun ingredient sofisticat, ci de respectarea rețetei clasice, fără rabat. Iată ce recomandă ea:

  1. Puneți untul într-o tigaie.
  2. Într-un castron, bateți bine ouăle cu o furculiță sau cu un tel.
  3. Încingeți untul într-o tigaie și adăugați apoi ouăle.
  4. Lăsând tigaia la foc mic, aduceți treptat oule în centrul tigăii. Ceea ce încercați să obțineți sunt bucăți medii.
  5. Cu câteva secunde înainte de a fi gătite complet, scoateți ouăle de pe foc. Vor continua să gătească în tigaie chiar dacă focul este stins.
  6. Puneți omleta pe pâine prăjită și serviți-o!

Se poate face omletă pufoasă folosind praf de copt?

Dacă vreți să vedeți cum funcționează un truc care circulă pe internet, bateți două ouă într-un bol și două ouă în altul. Apoi, adăugați 1/8 de linguriță de praf de copt într-unul din boluri.

Pentru a oferi celor două viitoare omlete o șansă egală, este bine să bateți ouăle timp de un minut, fiecare. Imediat veți observa că ouăle în care s-a pus praful de copt au făcut mai multe bule.

Gustul va face diferența. După ce ați încins uleiul, turnați pe o parte a tigăii ouăle cu praf de copt și pe cealaltă ouăle simple. Lăsați-le să se prăjească separat și după ce s-au făcut, scoateți-le pe o farfurie. Deși cele două omlete nu vor părea cu nimic diferite, cea care în care s-a pus praful de copt va fi puțin mai mare și mai pufoasă.

Cea mai mare surpriză o veți avea când veți gusta din ele, pentru că se va simți clar diferența. Praful de copt a făcut ca omleta să fie ușor sărată (1/8 dintr-o linguriță de praf de copt conține 60 de miligrame de sodiu). De asemenea, a făcut-o mai ușoară și mai pufoasă. Omleta fără praf de copt va fi pufoasă datorită faptului că ouăle au fost bine bătutate, dar complet diferită ca textură.

Când trebuie pusă sarea

La fel de important este folosiți întotdeauna ouă proaspete. Un alt truc folosit cu succes de unii bucătari constă în adaugărea apei minerale în ouale bătute.

De asemenea, oricine face omletă știe că trebuie pregătită la foc mic, eventual sub capac, și trebuie întoarsă și pe cealaltă parte. O greșeală pe care multe persoane o fac este să bată ouăle chiar înainte de a le pune în tigaie. Indcat ar fi ca ele să fie bătute bine și să se odihnească puțin înainte de a fi aruncate în tigaie pentru a ieși mai pufoase.