Situatia dificila de pe pietele financiare din intreaga lume nu a cauzat nicio problema gigantului informational Google, care a inregistrat un avans de 26% a profitului in cel de-al treilea trimestru al anului in curs.

Astfel, Google a raportat un profit de 1,35 miliarde de dolari si venituri totale de 5,54 miliarde de dolari, in perioada analizata. Veniturile companiei au crescut, in acest fel, cu 31% fata de perioada similara a anului trecut si cu 3% fata de trimestrul al doilea.

Eric Schmidt, directorul executiv al Google, a declarat ca acesta a fost un „trimestru satisfacator” in conditiile nefavorabile de pe piata.

Acesta a mai adaugat ca rezultatele anuntate au fost influentate in mod pozitiv nu doar de veniturile provenite din publicitate online, ci si din Google Apps. Acest serviciu cuprinde un set de aplicatii care impune o taxa lunara pentru utilizatorii business.

In acest trimestru Googl a facut doi mari pasi importanti, lansand browser-ul Chrome cat si sistemul de operare Android, prin terminalul mobil G1, creat de HTC.

Sursa: USA Today