Gică Popescu (51 de ani), consilierul Executivului din Calea Victoriei pe problemele legate de organizarea lui Euro 2020 la București, a precizat că sunt șanse extrem de mari ca linia de cale ferată care să lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord să fie gata până înaintea turneului final din vara anului viitor, susține Digisport. Fostul căpitan al naționalei României, dar și al Barcelonei, a precizat că este o chestiune de zile până când autorizația de construcție va fi aprobată.

”Așa, să-ți dau o veste bună. Suntem aproape de a obține autorizația de construcție a liniei ferate care să lege Otopeniul de gara centrală. Lucrurile sunt în regulă și cu PUZ-ul (n.r. – Planul Urbanistic Zonal) și cu tot. Pe durata acestui an, 2019, vor începe lucrările, care vor dura opt luni. Există deja și traseul, există și proiectul. Va exista un tren suprateran la București! Pot spune acum că vom merge la Euro cu trenul! Cel mai târziu, în mai 2020 lucrarea va fi gata. Ideea este că, pentru acest Euro 2020, noi trebuie să avem mai multe posibilități de a scoate oamenii din aeroport și de a-i duce la București. Deci, vor fi și autobuze”, a dezvăluit Gică Popescu, invitat în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

Gică Popescu, care a vorbit și despre transferul lui Florentin Matei la FCSB, este optimist, dar admite că ar fi o foarte mare rușine dacă acest plan, legat de calea ferată, nu va fi gata la timp. ”Este deja un plan de mobilitate al primăriei la care lucrează alături de cei de la UEFA. Nu știm încă ce echipe vor veni, ce suporteri vor ajunge la București, dar când ei își vor lua bagajele din aeroport trebuie să aibă la dispoziție mijloace de transport similare cu alte țări dezvoltate. Așa că vor putea pleca cu trenul, cu autobuzele, mai puțin cu metroul. Dar, sunt multe aeroporturi din Europa care nu au metrou, cu câteva excepții, vorbim de capitale foarte dezvoltate. Ne vom folosi și de Aeroportul Băneasa, deci va fi bine.

Legat de tren, acesta va fi suprateran doar în zona aeroportului, vor exista și doua stații, după care va fi normal, sub pământ”, a mai spus Popescu, la Digi Sport. Gică Popescu a mai precizat că de la Aeroportul Otopeni la Gara de nord, trenul va parcurge distanța în 16 minute. ”Se va ajunge foarte repede în gara centrală. Noi nu trebuie să asigurăm transpoortul direct până la Arena Națională. Plus că de la gară există metrou direct spre stadion cu timp, așa că nu sunt probleme”, a mai spus Gică Popescu, la Digi Sport.