‘Este această discuţie şi dorinţă de a încerca o reducere, poate cu anul 2014, cu două procente a CAS, sigur aici Ministerul Finanţelor Publice va da un răspuns cu privire la studiul de impact, pentru că aşa cum e posibil din punct de vedere scriptic să fie o idee bună reducerea aceasta de 2%, trebuie să vedem şi realitatea ce ne spune, cu speranţa că se produc colectări mai mari şi se creează noi locuri de muncă, că până la urmă aceasta este dorinţa. Practic, prin reducerea CAS să încurajăm ceea ce înseamnă permanentizarea unui loc de muncă.

E o discuţie complexă, nu este simplu, sigur că specialiştii se gândesc la acest lucru şi la multe altele din punct de vedere al politicilor fiscale, a taxelor directe şi indirecte. Trebuie, într-un fel sau altul, să ne punem de acord cu organismele internaţionale, pentru că trebuie să rămânem în plaja aceasta a deficitului bugetar’, a spus consilierul pentru promovarea mediului de afaceri al premierului Ponta.

Premierul Victor Ponta declara în martie că reducerea CAS va fi aplicată în funcţie de încasările de la buget.

‘Este (n.r. micşorarea CAS) în programul de guvernare al Uniunii Social Liberale (USL). Aceste obiective sunt reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi a TVA. Anul acesta nu se pune problema până la sfârşitul anului. În funcţie de cum evoluează economia şi cum evoluează încasările la buget putem să luăm deciziile’, a spus Ponta.