Gheorghe Popescu anunță o adevărată sărbătoare pentru publicul românesc

Gheorghe Popescu a oferit mai multe informații despre meciul de retragere al „Generaţiei de Aur”. Acesta va avea loc în mai 2024 și se va desfășura împotriva unei selecţionate internaţionale.

Fostul fotbalist anunță că va fi o sărbătoare pe meritul marilor jucători ai echipei naţionale a României. Totodată, el anunță o sărbătoare a fotbalului pentru publicul românesc.

Generatia de Aur, nationala de fotbal a Romaniei
SURSA FOTO: Tomikoshi Photography

Cu această ocazie, Popescu a remarcat cu părere de rău lipsa lui Daniel Prodan, care s-a stins în 2016, la 44 de ani.

„La 30 de ani de la Mondialul din ’94, Generaţia de Aur merită un astfel de eveniment. De fapt, publicul merită un astfel de eveniment, să se bucure împreună cu noi la ultima apariţie împreună.

Pe 18 mai trebuie să fie o bucurie a oamenilor şi sunt convins că va fi o sărbătoare aşa cum acest grup de jucători merită. Pentru că acest grup denumit Generaţia de Aur a obţinut cele mai importante rezultate la echipa naţională.

Sperăm ca pe 18 mai să curgă şi lacrimi pentru că va fi pentru ultima dată când vom apărea împreună pe terenul de fotbal. Didi Prodan o să ne lipsească la acest meci. A fost unul de-ai noştri, el era mereu cu sufletul alături de naţională. Vom juca şi pentru el acel meci”, a spus Popescu într-un interviu al organizatorilor evenimentului.

generatia de aur

Cu ocazia acestui interviu, fostul fotbalist a rememorat ceea ce el consideră că a fost cea mai importantă victorie din istoria echipei naţionale a României.

Potrivit lui, aceasta a fost partida jucată împotriva Argentinei, terminată cu scorul de 3-2. Ea a avut loc în optimile de finală ale Cupei Mondiale din 1994.

„Cea mai frumoasă amintire de la Mondialul din ’94 este meciul cu Argentina pentru că reprezintă cea mai bună performanţă a echipei naţionale la un turneu final. Pentru că atunci Argentina plecase ca una dintre favorite la câştigarea titlului mondial.

Iar victoria cu Argentina cred că rămâne cel mai bun meci din istoria echipei naţionale. Nu ne aşteptam la o asemenea evoluţie, la o asemenea victorie”, a declarat el.

Importanța Campionatului Mondial din 1994 pentru echipa națională

Gheorghe Popescu explică faptul că acel campionat a fost punctul în care echipa și-a demonstrat valoarea.

„Pentru mine CM ’94 a fost ca un punct de plecare. Am zis: ‘OK, suntem buni’. Am realizat că suntem buni şi că putem bate pe oricine, am bătut Argentina, Columbia…

Deci atunci am realizat că avem valoare. Cred că dacă am fi conştientizat în timpul turneului final acest lucru, probabil că rezultatul partidei cu Suedia ar fi fost diferit”, a adăugat el.

Peste 10.000 de bilete au fost deja vândute

Organizatorii anunță că biletele au fost deja puse în vânzare din 25 octombrie. Publicul a cumpărat deja peste 10.000 de bilete. Doritorii le pot achiziționa în continuare pe site-ul www.bilete.ro. Prețurile variază între 40 de lei la Peluză şi 250 de lei la Tribuna 1 VIP.

În meciul de retragere, românii îi vor putea vedea și pe Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea, potrivit Agerpres.