România îngheață la propriu. În acest weekend vom avea parte de temperaturi polare în mai multe județe. Sâmbătă va fi soare și vreme frumoasă, dar se face și mai frig. Noaptea, gerul cuprinde majoritatea zonelor.

Ger polar în România

Vom avea parte de ger în România în acest weekend. Temperaturile nu vor depăși -10 grade noaptea. Vântul mai are unele porniri în zona montană înaltă, dar se menține activ și în ținuturile estice.

Duminică, gerul persistă în primele ore, însă amiaza ne aduce soare și temperaturi în ușoară creștere. Noaptea o să mai fie ger doar în depresiuni.

Luni se încălzește, dar încep să se adune norii, iar ploile cuprind treptat majoritatea zonelor, iar pe la munte o să fie lapoviță. Maximele ajung pe la 12 grade, iar vântul se întețește aproape peste tot.

În București, sâmbătă se înseninează, dar se face și mai frig, iar în noaptea următoare se instalează gerul. Și duminică avem o dimineață foarte rece, însă pe la amiază se mai încălzește puțin și se ating în jur de 5 grade. Luni va fi și mai bine. Maxima ajunge pe la 9 grade, dar pe seară încep să apară norii de ploaie.

La munte, sâmbătă apare soarele, dar o să fie foarte frig, chiar ger în mare parte a zilei. Vântul va mai avea unele intensificări la altitudini mari.

Și duminică avem soare și vreme frumoasă, însă gerul persistă la începutul zilei, iar vântul rămâne destul intens în zonele de creastă.

Luni se încălzește, dar norii se înmulțesc treptat și aduc lapoviță în majoritatea masivelor montane.