Un contract cu prea multe clauze

Jaf national. Furt din buzunarul romanilor. Hotie legalizata. Multe pot unii sa spuna despre privatizarea Petrom. Consultantii platiti de statul roman au facut niste evaluari aberante, iar, mai mult, austriecii de la OMV au beneficiat de cateva clauze greu de imaginat.

Despagubirile de mediu, stergerea datoriilor istorice, redeventele si cota geologica sunt principalele facilitati obtinute de OMV prin contractul de privatizare a Petrom. Cat de normal este ca statul sa acorde asemenea beneficii unei firme private, care a intrat, pe deasupra, si in posesia zacamintelor naturale ale Romaniei, aflam sambata, la Culisele economiei.

Gauri de miliarde

30 de miliarde de euro. Atat va primi statul roman de la UE pentru lucrarile de infrastructura, in perioada 2007-2013. Aceasta este si miza pentru care se “bat” firmele din domeniu. Sambata aflam care este starea infrastructurii rutiere in acest moment si pe ce sunt cheltuiti, in Romania, banii care au ca destinatie drumurile.

Turismul romanesc, in criza

Bulgaria a devenit, in ultima perioada, o alternativa la turismul romanesc. Clientii sunt atrasi in special de calitatea serviciilor, dar si de preturile mai mici practicate pe litoralul tarii vecine. Cine se face vinovat pentru starea jalnica a turismului romanesc, ce se poate face, dar si cat poate sa ne coste o vacanta daca alegem cea mai buna oferta, vedem la Capital TV.