„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România. Aceştia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuţiilor avute am stabilit că în cazul în care situaţia epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie”, a transmis Virgil Popescu.

Posibilitatea deschiderii cinematografelor şi a locurilor de joacă

Ministrul Economiei a subliniat că Guvernul nu ia momentan în considerare posibilitatea deschiderii cinematografelor şi a locurilor de joacă din interiorul mall-urilor.

„Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate”, a adăugat Virgil Popescu.

Repornirea economiei

„Industria auto își va reveni odată cu creșterea confortului oamenilor. Va mai trece o lună-două, până când industria auto va începe să crească.

Industria construcțiilor a funcționat, cred că aceasta va fi motorul PIB. Și agricultura a funcționat.

România nu a fost în lockdown complet ca Germania, Spania și Italia, ci unul parțial, de aia am avut creștere economică.

Potențial mare de dezvoltare are și sectorul HoReCa a cărui contribuție este de 1,5% din PIB”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Ministrul speră ca de la 15 iunie să putem călători

„Mă aștept ca dorința românilor de a petrece o vacanță, de a ieși în oraș, de a merge la piscine, speram să o facem din 15 iunie, să fie suficient de mare încât să dea un impuls industriei turismului.

Luăm în calcul măsuri de ajutor pentru HoReCa, va avea finanțare separată, vom avea granturi și linii de finanțare specială”, a menționat acesta.