Gabriela Firea reacționează după ce bugetul Capitalei a fost respins

Gabriela Firea a scris, în cadrul unei postări realizate pe propria pagină de socializare, că „bugetul propus de noul primar al Capitalei a căzut”.

„Bugetul propus de noul primar al Capitalei a căzut! Unde sunt promisiunile fantastice din campanie? Ce s-a ales de garantia unui trai mai bun? Unde sunt : salariul de 1400 euro, apa caldā, investitiile?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Toate proiectele, în aer

Nicușor Dan respinge criticile și spune că proiectul de buget a fost realizat în colaborare cu viceprimarii, inclusiv cu cel din partea USR PLUS.

„Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a declarat primarul Capitalei.

Precizările sale vin după ce viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, i-a cerut marți seară primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul de buget propus pentru București, despre care spune că nu a fost trimis pentru consultare, este nerealist și nu sprijină realizarea obiectivelor asumate în fața cetățenilor, mai arată sursa anterior menționată.

„Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde, există deja o decizie oficială a conducerii politice”, a declarat viceprimarul Horia Tomescu.

Sursă foto: Facebook Gabriela Firea