Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea critică aspru decizia luată de consilierii locali privind scumpirea parcării din București.

De menționat este faptul că, Bucureștiul este împărțit în patru zone: A, B, C, D, cea mai scumpă fiind A, care reprezintă centrul. Aici, creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei anual (mai multe aici).

În acest context, Gabriela Firea, fostul primar general, spune că este inacceptabil ca în timp de criză economică să fie crescute taxele și îl critică pe Nicușor Dan, actualul edil, despre care spune că este ”o năpastă picată pe capul bucureștenilor”.

Totodată, ea a subliniat faptul că Bucureștiul nu se poate compara cu alte capitale Europene, în contexul în care salariile de acolo sunt mult mai mari decât cele din România.

„200.000 de bucureșteni vor plāti enorm pentru locurile de parcare de reședință. Pentru unii dintre ei taxa se mărește DE 10 ORI, atenție, DE 10 ORI! Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obisnuit!

Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții.

Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte. Da, tariful de până acum era mic în comparație cu alte capitale europene, cum ne place să comparăm. Însă, acolo și salariile sunt altele!”, a scris Firea pe Facebook.

O povară pentru bucureșteni

Fostul primar al Capitalei a mai precizat că suma este mult prea mare și se va resimți în buzunarele tuturor românilor, mai ales, în contextul epidemiologic în care ne aflăm. Ea a mai adăugat că noua decizie luată este o povară pentru toți bucureștenii, într-o perioadă extrem de dificilă.

„Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți.

Oare se termină pandemia Covid, iar bucureștenii își vor reveni financiar până la anul? Asa ca “meritau” o supra-taxare?

În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucurestenilor? Este inacceptabil!”, a  mai spus Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

Sursă foto: Facebook Gabriela Firea