Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea susține că primarul Capitalei nu este deloc interesat de problemele bucureștenilor, iar întreaga lipsă de empatie a demonstrat-o în momentul în care a anunțat că bucureștenii cu dizabilități ar urma să primească doar jumătate din suma de până acum.

În acest context, Firea susține că Nicușor Dan nu este un om empatic, iar gestul făcut în cazul acestor persoane este de neiertat. Ea a mai adăugat că persoanele cu dizabilități nu și-au mai primit banii încă din luna decembrie, însă primarul Capitalei nu are nicio responsabilitate în legătură cu acest aspect.

“Noul primar demonstreaza, inca o data, ca nu este interesat de problemele oamenilor, de necazurile sau grijile lor. Iar azi si-a aratat cu prisosinta fatarnicia si lipsa totala de empatie atunci cand a anuntat, relaxat, ca adultii cu dizabilitati vor primi de acum incolo 250 lei/ luna, si nu 500 lei/luna! Ce conteaza ca oamenii acestia sunt cei mai amarati dintre noi, ca pentru ei fiecare banut conteaza! Sa se descurce cum pot!

Ce daca nu au primit banii din decembrie! Nu e responsabilitatea lui! Nici apelul impresionant al Gabrielei Serbanescu, reprezentanta persoanelor cu dizabilitati, prezenta la sedinta de CGMB, nu l-a impresionat.

Pentru ca, de fapt, NU II PASA! Vor urma si alte taieri, de la Programul FIV, de la familiile monoparentale…”, a scris Firea pe Facebook.

Nicușor Dan, acuzat de minciună

Totodată, Gabriela Firea a amintit de faptul că în cursa pentru alegerile locale, s-a răspândit ideea potrivit căreia ea ar fi cea care ar urma să scadă indemnizațiile persoanelor pentru handicap daca ar ajunge primar, lucru care, de fapt, Nicușor Dan l-a făcut.

Senatoarea susine că primarul general al Capitalei este o ”rușine” pentru tot ceea ce a făcut până acum pentru Capitală.

„Iar pentru cei care au uitat, un mic remember. In septembrie 2020, Mincinosul mincinosilor se jura ca drepturile persoanelor cu handicap nu vor fi afectate:

„S-a răspândit în rândul persoanelor cu handicap ideea că după ce voi ajunge primar, am să elimin ajutorul pentru persoanele cu handicap. Cât de abject să fii, ca să faci o campanie mincinoasă, murdară pe seama persoanelor cu handicap! Vreau să fiu foarte clar, ajutorul de handicap va fi plătit în continuare.

Vreau ca acest ajutor de handicap să treacă în sarcina primăriilor de sector, dar dacă primăriile de sector, prin Consiliul Local, vor decide să nu preia acest ajutor, el va fi plătit în continuare de Primăria Capitalei”, promitea, fariseistic, Nicusor Dan…

Singura vorba pe care o mai merita acest om este RUSINE”, a mai scris Gabriela Firea.