Într-o postare video de pe pagina de Facebook a primarului Gabriela Firea din data de 11 iulie 2018, cu titlul „Rezultate pentru bucureșteni. Anul doi (partea 1)”, în care sunt prezentate rezultatele primilor doi ani de mandat edilul anunță, la minutul 04:07, „obiectivele de infrastructură finalizate în ultimii doi ani”. Ulterior, la minutul 04:57 se vorbește despre „reabilitarea sistemului rutier și a liniei de tramvai șoseaua Iancului și șoseaua Pantelimon”, iar la minutul 05:12,este menționată, „realizarea unui terminal multimodal la intersecția Pantelimon cu Vergului”. (vezi video la finalul articolului)

 

Intrigați de includerea terminalului intermodal de tip Park&Ride din Pantelimon la capitolul obiective realizate deși, cu doar trei luni în urmă ,Capital scria după o documentare la fața locului că „Parcarea Park&Ride din Pantelimon a rămas doar o promisiune de campanie electorală”, am solicitat biroului de presă al Primăriei Municipiului București lămuriri cu privire la proiectul terminalului intermodal despre care d-na Firea susține că este finalizat.

În răspunsul de la PMB se arată că „referitor la declarația Primarului General, Gabriela Firea, de la minutul 04:57, în care vorbește despre «reabilitarea sistemului rutier și a liniei de tramvai Șoseaua Iancului și Șoseaua Pantelimon», facem precizarea că acesta este un proiect finalizat și a constat în refacerea carosabilului, a trotuarelor, a racordurilor cu străzile adiacente, a sistemului de evacuare a apelor pluviale. În ceea ce privește declarația de la minutul 05:12, referitoare la «realizarea unui terminal multimodal la intersecția Pantelimon cu Vergului», cu parcare de tip Park&Ride de 450 de locuri, acesta este un proiect care va fi realizat în perioada următoare, pentru care a fost aprobat PUZ-ul și eliberată autorizația de construire”.

 

Prin urmare, dacă prima declarație este conformă cu realitatea, cea de-a doua este complet eronată. Fapt recunoscut chiar de direcția de presă din PMB.

La fața locului se poate observa chiar și acum că terminalul intermodal este doar la stadiul de groapă înconjurată cu un gard. Nici chiar prima parte a declarației nu este complet reală având în vedere că suprafața asfaltică din zona intersecției Pantelimon cu Vergului este plină de denivelări, iar linia de tramvai cu pricina se termină indecis, într-un morman de pământ, tocmai pentru că zona de întoarcere a mijloacelor de transport ar fi trebuit să se afle în terminalul intermodal anunțat ca finalizat dar la care nu lucrează nimeni. Conform PMB, terminalul cu Park& Ride „va fi realizat in perioada urmatoare”, pentru el fiind „aprobat PUZ-ul și eliberată autorizația de construire”.

Citește și:

Parcarea Park&Ride din Pantelimon, doar o promisiune de campanie electorală

«Park&Ride» la București, între declarații de intenție și amatorism