Ceea ce parea o simpla joaca a unor pusti teribilisti se transforma intr-o situatie grava si serioasa. Este vorba de o grupare frantuzeasca, „Armata Nationala Revolutionara” (FNAR), al carei scop dedicat este distrugerea prin orice mijloace a radarelor automatizate de pe autostrazile Hexagonului.

FNAR a intrat in vizorul anchetatorilor francezi dupa ce mai multe radare automate au fost distruse prin plasarea unor dispozitive explozive artizanale, care pot fi letale. Intr-o scrisoare dactilografiata, trimisa publicatiei Paris-Match, cu un antet pe care apare o pusca-mitraliera AK-47, o stea alba inconjurata de un cerc rosu, se revendica 8 atentate asupra radarelor automate de pe autostrazi.

In scrisoare se cere o recompensa de 4 milioane de euro pentru ca radarele sa fie lasate in pace, sau scoaterea lor definitiv, altfel represaliile vor continua. De asemenea, gruparea terorista cere ca statul francez sa expulzeze toti emigrantii clandestini, sa relanseze programul de natalitate si sa scada considerabil fiscalitatea.

FNAR ameninta cu tinte mai proeminente si putere exploziva superioara. Chiar si asa, explozia unui radar automat este deosebit de periculoasa, intrucat carcasa metalica se transforma intr-un proeictil care pulverizeaza bucati de srapnel in jurul sau, putand rani conducatori auto si crea accidente in lant.

Data: 19 martie 2008

Sursa: Le Figaro