Peste 90.000 de membri ai forțelor de ordine au fost mobilizați pentru protestul ,,vestelor galbene”. 

Potrivit unei surse apropiate dosarului, cele 34 de persoane sunt în mare parte venite din regiunea Parisului, au în jur de 30 de ani și  aveau asupra lor măsti, praștii, ciocane.

Conform mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP aproape toate unităţile CRS şi jandarmeriei ar urma să fie mobilizate pentru a asigura sâmbătă menţinerea ordinii în ţară.

Autorităţile franceze sunt îngrijorate că un nou val de „mari violenţe” va avea loc la Paris, la sfârşitul acestei săptămâni, de un nucleu dur de câteva mii de „veste galbene”, a declarat joi un oficial al Palatului Elysee, citat de Reuters, informează hotnews.

De temă că protestele ar putea deveni violente mai multe muzee printre care  Louvre, Orsay sau cel de Artă Modernă, vor rămâne închise sâmbătă. Aceeași situație se va întâmpla si în aczul altor obiective importante din Paris, cum ar fi Turnului Eiffel, Catacombele și Arcului de Triumf. Și teatrele au decis să amâne spectacolele, iar prima ediție a festivalului de muzică electronică INASOUND s-a amânat până în primăvară.

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii şi de gări sâmbătă la Paris. Staţiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Bastille, Concorde, Opera şi Madeleine vor fi închise de la ora locală 05.30 “la solicitarea poliţiei”.

În jur de 50 de linii de autobuz vor fi de asemenea deviate sau suspendate.

De asemenea, meciului dintre Angers și Bordeaux de sâmbătă va fi amânat la cererea Prefecturii Maine-et-Loire, acesta fiind cea de-a cincea partidă amânată în Liga 1, din cauza protestelor „vestelor galbene”.