"Vrem să aplicăm pentru ţigara electronică aceleaşi măsuri ca şi pentru tutun", a afirmat aceasta pentru postul public de radio France Info, precizând că printre aceste măsuri se va număra şi interzicerea reclamelor la ţigara electronică.

Un decret din 15 noiembrie 2006 interzice fumatul în spaţiile publice din Franţa.

Touraine, care s-a exprimat cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, a anunţat şi măsuri de luptă împotriva fumatului îndreptate către femeile însărcinate şi tineri. De asemenea, vor urma a fi propuse măsuri pentru asistenţă acordată tinerilor pentru renunţarea la fumat.

Franţa deţine recordul în Europa privind numărul de femei însărcinate fumătoare, a afirmat ministrul.
Marisol Touraine a mai propus crearea unor ‘spaţii fără tutun’ în afara clădirilor, referindu-se în special la parcurile pentru copii.

Ţigara electronică este utilizată de 500.000 de persoane în Franţa, potrivit fabricanţilor. Inventată în China în 2005, aceasta prezintă la extremitatea sa o diodă care simulează vizual arderea şi conţine un cartuş cu o soluţie care se încălzeşte la contactul cu o rezistenţă. Flacoane care conţin propilen glicol sau glicerol, diverse arome şi eventual şi nicotină permit reîncărcarea cartuşului folosit.
Sursa: Agerpres