Stelică Constantin a fost validat în funcţia de consilier general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Hotărârea nr. 100/25.06.2004 şi în funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Otopeni prin Hotărârea nr. 73/2/18.06.2008.

Potrivit unui comunicat ANI remis luni AGERPRES, veniturile totale obţinute de Stelică Constantin în perioada exercitării celor trei funcţii au fost de 315.583 lei, iar averea deţinută şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, conform datelor înscrise în evidentele fiscale, este de 3.426.840 lei.

ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de Stelică Constantin, precum şi constatarea stării de incompatibilitate.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

Săptămâna trecută, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a demis pe şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin, cu trei zile înainte de expirarea mandatului de comisar şef al Gărzii Financiare.
SURSA: Agerpres