Warren Buffett, din nou al doilea cel mai bogat american, este în ediţia Forbes din acest an cel mai mare câştigător în ultimele 12 luni, averea sa sporind cu 12,5 miliarde dolari.
O surpriză de proporţii a venit din partea Facebook. Creşterea impresionantă a acţiunilor celei mai populare reţele de socializare din lume din ultimele două luni a făcut ca averea fondatorului şi Ceo-ului Facebook, Mark Zuckerberg, să marcheze al doilea cel mai mare avans din topul Forbes, de 9,6 miliarde dolari, ceea ce l-a readus le acesta în top 20.
Un alt mare câştigător faţă de ediţia precedentă este Carl Icahn, care, deşi a pierdut bătălia de oprirere a delistării Dell, a consemnat o creştere consistentă a averii, ceea ce l-a propulsat în to 20 pentru prima dată din 2008 încoace.
Cea mai mare creştere procentuală a revenit lui David Dufflield, a cărui avere a crescut de peste trei ori, până la 6,4 miliarde dolari, iar exact în urma sa ca şi avans procentual a venit antreprenorul Elon Musk, CEO Tesla, a cărui avere este acum evaluată la 6,7 miliarde dolari, a 61-a cea mai mare din SUA.
Cei mai bogaţi americani au acum o avere cumulată record, de 2,02 miliarde dolari, aproape cât echivalentul PIB-ului Rusiei. Aceasta reprezintă o creştere cu 300 milioane dolari faţă de anul trecut şi o creştere de peste două ori faţă de acum zece ani.
Averea medie a celor din top este de 5,5 miliarde dolari, cu 800 milioane euro mai mare decât în urmă cu an. Averea minimă cu care s-a intrat în top 400 a fost de 1,3 miliarde dolari.