Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a încheiat un acord cu un alt investitor pentru dezvoltarea unui centru comercial în Bucureşti şi negociază achiziţia unui depozit, tot în Capitală.

Proiectul privind construcţia unui centru comercial se află în faza de due diligence, potrivit unui comunicat transmis de fond bursei de la Londra.
NEPI negociază şi achiziţia unui depozit „mic, dar bine poziţionat”, se arată în comunicat. În pofida dificultăţilor macroeconomice din România, portofoliul de active al NEPI înregistrează performanţe bune, ca urmare a contractelor de închiriere pe termen lung şi a chiriaşilor cu o situaţie financiară stabilă.

Fondul a preluat anul trecut de la BelRom parcul comercial European Retail Park Brăila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achiziţie a unui proiect imobiliar realizat în 2009 în România. NEPI, asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, a anunţat anul trecut că intenţionează să îşi sporească portofoliul de centre comerciale în România prin noi achiziţii în 2010.