“Dănescu a ocupat diverse funcţii, de la dealer, șef departament și vicepereședinte, prim-vicepreşedinte executiv şi preşedinte executiv la RIB”, a precizat Ghețea.
El deţine funcţia de preşedinte al RIB din 2008 şi a lucrat pentru bancă încă din 2000. Anterior, a lucrat şi la Ministerul Finanţelor şi fosta Bancă Agricolă.
Dănescu a fost numit de Consiliul Director al ARB.
Asociaţia Română a Băncilor, care reuneşte 40 de bănci comerciale inclusiv Creditcoop, a aşteptat până pe 30 iunie dosare de candidatură pentru nou-înfiinţata funcţie de preşedinte executiv, primind mai multe CV-uri.
Una dintre principalele condiţii cerute în selecţia din iunie a fost deţinerea unei experienţe bancare relevante într-o poziţie de conducere în top managementul unei instituţii de credit din România. De asemenea s-au cerut abilităţi de comunicare şi vorbirea fluentă a limbii engleze în vederea reprezentării ARB şi la nivel internaţional.
Printre numele vehiculate drept candidaţi care şi-au depus dosarul pentru funcţia de preşedinte executiv al ARB s-au numărat numără Mihai Bogza, preşedintele consiliului de administraţie al Bancpost, Emil Ghizari, fost director general al Transfond şi fost prim-viceguvernator al BNR, şi Simona Fătu, fost vicepreşedinte executiv pe corporate al Volksbank.
UPDATE Dănescu a aflat de la ziariști că este noul președinte executiv al ARB
Proaspăt numit președinte executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), atât Florin Dănescu cât și reprezentanții Romanian International Bank (RIB), bancă al cărui președinte este încă, a aflat din presă că a fost selectat ca viitor președinte executiv la ARB. Reprezentanții băncii spun că vor reveni cu un punct de vedere oficial din partea băncii.