Florin Cîțu spune că în acest moment sunt 20 de paturi libere de ATI la nivel național, iar România mai are nevoie de vreo 50 de paturi pentru a ajunge la cifra de 1600 de paturi de ATI.

“Am venit  să vă care este situația cu paturile de terapie intensivă. Avem câteva vești bune, de joi și până astăzi avem operaționalziate încă 12 paturi la Terapie intensivă și acum sunt 20 de paturi libere. Totuși situația rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să fie în continuare mare.

Chiar dacă, asta este partea bună, rata de pozitivizare a scăzut, chiar și pentru București și orașele mari, în scădere în fiecare zi. Sperăm să continue în același ritm. I-am asigurat pe cei din DSP-uri de toată susținerea mea, am rugat inspecția să vadă exact nr de paturi reale, ca să avem la ora 10 în fiecare zi nr de paturi reale.

O altă veste bună zic eu este că Bucureștiul a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfov aproape, 18%, deci lucrurile merg bine și putem să ajungem la 50% la sfârșitul lunii mai. În țară mai sunt orașe care se pregătesc pentru centre de vaccinare drive thru.

Aștept desemnarea ministrului Sănătății de la USR-PLUS, este un portofoliu care revine USR-PLUS, până atunci voi asigura interimatul. Tot ce înseamnă discuții politice vor avea loc cu cele trei formațiuni politice”, a transmis Florin Cîțu.

Scandal în Coaliție după debarcarea lui Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Liderii USR PLUS au criticat decizia de revocare din funcţie a lui Vlad Voiculescu luată de premierul Florin Cîţu, susţinând că a fost unilaterală. Ei au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu.