„Pregătim bugetul pentru 2021. Toate priorităţile din programul de guvernare vor avea finanţare. În acelaşi timp, apare o modificare importantă. Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget doar în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat şi judecat în Guvern”, a transmis premierul într-un mesaj postat pe Facebook. De asemenea, Florin Cîțu a adăugat că va cere miniştrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare a acestor programe de restructurare/reformă.

„Planul de restructurare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiţi de mine la evaluarea miniştrilor”, a transmis prim-ministrul, Florin Cîțu.

Când va fi prezentat bugetul pentru 2021?

Premierul a declarat că bugetul pe anul viitor va fi prezentat în Parlament spre sfârşitul lunii ianuarie, iar discuţiile cu miniştri pe acest subiect vor începe săptămâna aceasta. „Bugetul pe anul viitor va fi prezentat în Parlament spre sfârşitul lunii ianuarie.  Vom merge pe dezbatere în Parlament cu bugetul. (…) Eu vă garantez că vor creşte şi pensiile şi alocaţiile anul viitor”, a spus premierul între-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Care va fi situația pensiilor?

„Ştiţi foarte bine care e legislaţia, o să fie o creştere a pensiilor exact conform legislaţiei în vigoare. În acest moment nu am modificat nimic, această ordonanţă (ordonanţa privind măsurile cu privire la bugetul pe anul 2021), nu are nicio referire în ceea ce priveşte pensiile. (…) Dacă luăm o altă decizie, fiţi siguri că vom veni şi o vom prezenta înainte de a lua decizia în şedinţa de Guvern. Este un lucru pe care îl vom schimba. De acum încolo, toate ordonanţele noastre vor fi şi prezentate în transparenţă, pentru că nu avem nimic de ascuns şi ar trebui să ştiţi înainte ce se întâmplă”, a afirmat premierul, Florin Cîțu.