În urma discuțiilor dintre ministrul Raluca Turcan și reprezentanții Casei de Pensii, toate instituțiile implicate în procedurile de plată a pensiilor la domiciliu vor urgenta procedurile în prima lună din an.

„Toate aceste instituții au funcționat cu program redus în perioada sărbătorilor și am vrut să mă asigur că acest lucru nu va afecta termenul de achitare a pensiilor pentru luna ianuarie”, a transmis ministrul Raluca Turcan.

„Ministrul Raluca Turcan a stabilit cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituţiile funcţionează cu program redus de sărbători”, se arată într-un comunicat.

Poșta Română va începe distribuirea pensiilor pe 4 ianuarie

Conform aceluiași comunicat, i s-a solicitat Companiei Naţionale Poşta Română să depună toate eforturile pentru ca pensiile să ajungă la timp la beneficiari.

„Am stabilit împreună urgentarea tuturor procedurilor, pentru ca în data de 4 ianuarie Casa de Pensii să poată trimite către Poșta Română toate ordinele de plată pentru pensii.

Intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1 – 15 al fiecărei luni și am cerut instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor”, a mai precizat Ministrul Muncii.

Raluca Turcan a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi.