„Cer explicații Ministerului Muncii pentru întârzierea recalculării indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici și urmașii lor, potrivit majorării făcute de Legea 159/2019″, a scris pe Facebook senatorul PNL Alina Gorghiu. Surpriza este că ministrul Muncii este prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Conflict mai vechi între Gorghiu și Turcan

Între cele 2 există un conflict mai vechi. În 2016, când Gorghiu conducea PNL, Turcan era unul din contestarii săi. Apoi după ce PNL a pierdut alegerile și conducerea interimară a partidului a preluat-o Turcan, Gorghiu a devenit unul din criticii săi cei mai acerbi. Atacul lui Gorghiu urmează la o zi după ce soțul său, Lucian Isar, a devenit consilier onorific al premierului.

Raluca Turcan și-a făcut mutarea la Ministerul Muncii

Noul ministru al Muncii, fostul vicepremier Raluca Turcan, a uimit pe toată lumea și chiar enervat pe unii, cu preocupările din primele zile de la instalarea în funcție. Se pare că la minister a fost o zi încărcată pentru cei care au trebuit să aducă foarte multe lucruri din fostul birou de vicepremier de la Palatul Victoria. Raluca Turcan, noul ministru al Muncii, și-a adus la minister o bandă de alergare, dar şi mai multe lucruri din fostul birou de la Palatul Victoria.

Ministrul Turcan a confirmat, miercuri, pentru Antena 3, că şi-a adus acea bandă de alergare care a fost montată noaptea trecută în baia ministerului, deoarece are nevoie să facă sport. Aceasta a motivat această decizie prin faptul că munceşte câte 16 ore pe zi la minister şi vrea să fie în formă și sănătoasă. De asemenea, ministrul a avut montată acea bandă de alergare şi în Palatul Victoria, timp de un an, cât a fost vicepremier al României în Guvernul Orban.

De altfel, fostul consilier al Ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu, a criticat dur acest aspect, punctând că „pensiile, salariile și alocațiile să mai aștepte”.

„Înțeleg ca ziua de azi de la Ministerul Muncii a fost una încărcată: angajații au fost nevoiți să care zeci de cutii cu efecte personale ale Ralucăi Turcan, aduse cu un camion de la Guvern, de la fostul cabinet de vicepremier, în minister, inclusiv o bandă de alergat, la care au montat vreo 4 ore! Pensiile, salariile și alocațiile să mai aștepte! Raluca are de alergat pe bandă!”, a scris fostul consilier într-o postare pe pagina sa de Facebook.