Florin Cîțu, după declarațiile făcute de președintele Iohannis: Mă susține

Florin Cîțu a fost întrebat despre alegerile din Partidul Național Liberal în contextul în care Ludovic Orban a declarat că persoana care va ocupa funcția de șef al PNL va fi și prim ministru.

”Eu zic că alegerile din PNL, din ce-am văzut eu în statut, sunt despre președintele PNL, mai sunt și despre prim-vicepreședinți și despre întreaga conducere executivă. Nu am văzut nicăieri nimic nici de principii, nici undeva în statut cu asterisc să scrie ceva despre funcția de premier sau de alte funcții din Parlamentul României sau în altă parte.”, spune el.

Klaus Iohannis îl susține pe Florin Cîțu

Ulterior, Cosmin Prelipceanu l-a întrebat dacă preșdintele Klaus Iohannis îl susține pe premier, acesta răspunzând cu ”da, cu siguranță”.

”Mă susține în această declarație. Răspunsul era la întrebarea dacă în congresul PNL se tranșează și funcția de premier. Nu știu ce voia să spună domnul Orban, eu vă spun că Congresul PNL este despre președintele PNL nu despre altceva. Eu n-am asistat la nicio discuție în BEX sau în altă parte, nu am văzut în statut, nici la Consiliul Național când s-a aprobat acest congres  nu a fost niciod discuție despre altceva.”, mai spune Florin Cîțu.

Amintim că Ludovic Orban a declarat că persoana care va fi aleasă în funcția de președinte al PNL trebuie să fie și prim-ministrul României. Ulterior, Klaus Iohannis a respins ideea avansată de Orban și a susținut că „așa cum este acum e foarte bine” și că funcția de premier nu este de la partid ci se ocupă prin votul Parlamentului.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin