Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care a anunțat că, azi, a început la Viena discuții cu investitori străini interesați de România. Potrivit acestuia, se pare că investitorii au devenit interesați de România după schimbarea Guvernului.

Ministrul vrea să arate investitorilor străini că investițiile în România nu mai sunt penalizate sau suprataxate așa cum făceau cei din PSD, pe vremea când erau la guvernare. În plus, Cîțu a reamintit cititorilor săi că actualul Guvern se va ține de promisiuni și că vor face lucruri fantastice pentru România.

Mesajul lui Florin Cîțu

„Astăzi am început la Viena trei zile de discuţii cu investitori din toată lumea interesaţi de România. Schimbarea guvernării în noiembrie anul trecut a readus România în atenţia acestor investitori.

Competiţia pentru capital este acerbă, nu doar cu ţările din regiune. De aceea am venit să arăt că România a schimbat direcţia şi investiţile în ţara noastră nu mai sunt penalizate sau suprataxate aşa cum au facut socialiştii în ulitmii trei ani.

V-am promis lucruri fantastice pentru România/români şi aşa vom face”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Reamintim că ieri, Florin Cîțu a prezentat și planul său pentru scăderea deficitului bugetar, dar și datoriei publice. Așadar, ministrul vrea să atragă resurse de pe pieţele financiare externe de circa 6 miliarde euro prin emiterea de euroobligaţiuni, operaţiuni de răscumpărare anticipată şi preschimbare parţială a unor serii de euroobligaţiuni existente, plasamente private, în funcţie de evoluţiile, condiţiile şi oportunităţile oferite de aceste pieţe, şi prin trageri din împrumuturi contractate de la instituţii financiare internaţionale.