Într-o postare pe pagina personală de facebook, Gabriela Firea a comentat moţiunea de cenzură şi faptul că aceasta nu a putut fi dezbătută şi votată din cauza lipsei de cvorum, calificând drept ”triumful imposturii” rămânerea în funcţie a Guvernului Orban, despre care afirmă că într-o societate normală şi-ar fi prezentat demisia de onoare.

Totodată, primarul General al Capitalei nu s-a putut abține și a continuat seria acuzațiilor dure la adresa Guvernului Orban.

„Triumful imposturii! Decalogul Motiunii! Ce-am avut si n-am pierdut, dupa ziua de ieri. Avem in continuare un guvern unic in Europa care :

1. A facut afaceri in starea de urgenta cu masti si materiale sanitare cumparate la suprapret
2. A promis tablete copiilor. Incepe scoala si nu vor primi nimic. La fel si cu mastile promise
3. Vrea sa dea vina pe parinti, impunand semnarea unei Declaratii pe proprie raspundere privind starea de sanatate a copiilor
4. A deschis jocurile de noroc si a tinut teatrele incuiate
5. A deschis pacanele si a tinut terase si parcurile inchise
6. A refuzat si blocat din start testarea persoanelor fara simptome, ca sa izoleze focarele si acum avem explozie de contaminari
7. Pretinde ca nu are bani pentru dublarea alocatiilor dar gaseste fonduri pentru baronii galbeni, sa le dea fonduri pentru achizitii de lux
8. Sustine ca nu are bani pentru cresterea punctului de pensie dar isi permite sa plateasca sume enorme pentru despagubiri anticipate unor prieteni politici
9. A trimis romani la munca in strainatate, in plina stare de urgenta, punandu-le viata in pericol
10. Are cei mai incompetenti ministri ai Educatiei si Sanatatii, care sunt total depasiti ca reactie si actiune in pandemie.

Ma opresc la 10 puncte. As putea continua pana la minimum 50. Ceea ce este circumstanta agravanta.

Deci, dupa ce, aseara, dupa discutiile despre Motiune, guvernul a deschis sampania iar opozitia isi numara oastea, tragem linie si concluzionam”, scrie Firea.

Guvernul trebuie să plece

Firea este de părere că singura soluție corectă este demisia Guvernului, deoarece acesta nu mai poate fi salvat în niciun fel.

„Intr-o societate normala, acest guvern isi prezenta demisia de onoare.

Intr-o tara cu experienta democratica mai consolidata, acest guvern nu se mai putea salva prin pasivitatea partidului minoritatilor.

Intr-o lume responsabila, noi toti ar trebui sa devenim constienti ca fiecare ora in plus la guvernare inseamna adancirea prapastiei economice.

Avem, oricum, numar record de someri si mii de firme intrate in insolventa si faliment, concomitent cu un deficit urias.

Pentru tara, e pierdere pe toata linia. Regres.

Cineva, totusi, a castigat ieri? Da, ati ghicit! Impostura! Haosul! Panica indusa!

Un guvern care nu gaseste solutii pentru nimic si da vina mereu pe populatie.

Da, pe romani, pe care ii linistea in martie ca vine doar o gripa usoara iar acum ii sperie ca nu mai sunt locuri in spitale!”, mai scrie Firea pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM George Călin