"Vă spun cu toată sinceritatea, în fața sfintei cărți (Biblia — n.r): prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situație, în care o școală e reabilitată pe un program BEI, deci intențiile sunt formidabile, iar acel șantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani de zile", a afirmat primarul general.

Edilul a spus că în iunie a aflat că lucrările de reabilitare a școlii, începute în urmă cu zece ani, nu au putut fi încheiate "din cauza unor licitații controversate, a unor firme care nu și-au făcut datoria, a unor funcționari care, cu siguranță, nu au fost în slujba cetățeanului".

"Atunci mi-am dat seama că se poate, se poate învinge sistemul. Și sistemul nu este ceva impersonal. Nu este ceva intangibil, este răul care s-a permis, din păcate, în administrația publică locală — nu peste tot, fiindcă nu e corect să generalizăm — dar în unele din aceste unități. Iar doamna directoare (a școlii — n.r.) mi-a demonstrat că există o șansă pentru noi toți că cea mai importantă resursă pe care o avem ca oraș și ca țară sunt oamenii, prin puterea, forța lor", a spus primarul general.

Gabriela Firea a reamintit că are și ea trei băieți, iar pe cel mijlociu l-a dus dimineață la grădiniță.

În context, ea le-a transmis copiilor prezenți la festivitate că "cea mai mare avere" pe care le-o o pot lăsa moștenire părinții și bunicii este de a merge la școală.

"Nu trebuie să vă lase case, mașini, conturi în bancă. Acestea se pot pierde într-o noapte. Într-o noapte se poate pierde orice valoare materială. Dar ce avem în suflet, credința noastră, puterea noastră interioară și ceea ce am învățat de la părinți, bunici și dascăli (…) vă va rămâne în suflet și minte întreaga viață", a declarat Firea.