Fermierii din UE, vizați de noi măsuri ale Parlamentului European. Daniel Buda explică

Parlamentul European a luat decizii importante pentru a susține agricultorii. Instituția a adoptat o serie de măsuri menite să le ofere sprijin. Printre acestea se numără extinderea listei de produse ucrainene care vor fi supuse monitorizării la trecerea prin statele membre ale Uniunii Europene.

Parlamentul European a decis să extindă lista de produse ucrainene care vor fi supuse monitorizării în Uniunea Europeană. În plus față de păsările de curte, ouă și zahăr, acum și cerealele și mierea se vor afla pe această listă.

Pe lângă aceste măsuri, Comisia Europeană va fi responsabilă de monitorizarea cantităților de produse ucrainene. Aceasta se va asigura că ele nu vor afecta negativ fermierii din statele membre ale Uniunii Europene.

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a furnizat detalii despre noile inițiative adoptate la nivel european pentru a proteja interesele fermierilor, în cadrul unui interviu televizat.

Daniel Buda susține că noile măsuri vor oferi un plus de siguranță fermierilor europeni

Daniel Buda a subliniat că amendamentul adoptat de Parlamentul European a fost inițiat de el și de colegul său Dan Motreanu. Ei au colaborat cu Iuliu Winkler. Amendamentul vizează extinderea categoriilor de produse supuse monitorizării de către Comisia Europeană.

El a explicat că, în urma acestor amendamente propuse împreună cu colegii săi, Comisia Europeană va fi obligată să supravegheze cu atenție cantitățile de produse care intră din Ucraina în Uniunea Europeană.

Astfel, atunci când aceste cantități depășesc anumite limite, acestea vor fi oprite la vamă. Totul, în scopul protejării fermierilor din UE:

„Parlamentul European a adoptat un amendament propus de mine şi colegul Dan Motreanu împreună cu Iuliu Winkler, legat de ceea ce înseamnă extinderea categoriilor de produse care să fie monitorizate de CE.

De la cele trei care erau iniţial – păsări de curte, ouă, zahăr, am adăugat şi cerealele şi mierea de albine, din cauza faptului că fermierii care au protestat multe luni au reclamat existenţa unor cantităţi de cereale venite din Ucraina care puneau presiune foarte mare pe sistemul agricol de la nivelul UE şi, bineînţeles şi din România.

Urmare a acestor amendamente depuse împreună cu colegii mei, Comisia Europeană va fi obligată să monitorizeze îndeaproape tot ce înseamnă cantităţile care intră din Ucraina în UE, astfel încât în momentul în care acestea depăşesc anumite volume, ele vor fi oprite la vamă, în aşa fel încât să protejăm fermierii din UE.

Practic, prin acest amendament nu facem decât sa creăm un coridor de siguranţă pentru fermierii din UE, iar pe de altă parte ne asigurăm că aceste cereale ajung în statele africane acolo unde le era şi destinaţia când au plecat din Ucraina”, a spus Daniel Buda pentru Antena 3 CNN.