„Cel mai mare și complex obiectiv este acela de a crește încrederea și suportul în procesul de accesare fonduri europene. De a nu mai privi procesul ca un chin necesar pentru a ajunge la bani. Îmi doresc ca în Ministerul Fondurilor Europene să practicăm  cu adevărat și cu echilibru deschidere față de beneficiarii care sunt obiectul muncii noastre. Transparența, simplificarea, deschiderea aceasta despre care vorbesc eu necesită timp suplimentar, proceduri respectate, corectitudine, resursă umană excelentă și foarte disponibilă. Dar dacă „investim” în relația noastră cu beneficiarii vom culege beneficiile în calitatea proiectelor, a raportărilor lor și vom avea cu toții de câștigat,” a declarat Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene.

Pe de altă parte, Roxana Mînzatu susține că digitalizarea și sănătatea sunt două domenii vitale pentru România și că va urmări cu prioritate cum sunt cheltuiți banii europeni în aceste zone.

„Aș menționa că în mandatul meu urmăresc cu prioritate cum folosim banii europeni pe două domenii vitale pentru România – sănătatea și digitalizarea. Evident, fac asta în parteneriat cu miniștrii de resort, cu care am o foarte bună colaborare, Sorina Pintea și Alex Petrescu. Și, desigur, vreau să lucrăm împreună cu stakeholderii – spitale, medici, companii din IT sau organizații care susțin digitalizarea economiei și a administrației. România finanțează și în actualele programe și va finanța și în perioada următoare aceste domenii și cred că ce reușim să realizăm cu bani europeni în aceste două zone contează foarte tare pentru fiecare român, din orice generație sau profesie, de acasă sau din diaspora,” a conchis Roxana Mînzatu.

Puteți citi aici interviul complet cu ministrul Fondurilor Europene.