Connex a primit nota maxima. Connex a fost votata cea mai buna companie din Rominia i anul 2000. Un sondaj al revistei The Business Central Europe, care alcatuieste i fiecare an topul companiilor din Europa Centrala si de Est, a desemnat Connex drept cea mai buna companie din Rominia i anul 2000. Este pentru al treilea an consecutiv cind Connex ocupa aceasta pozitie i clasamentul The Business Central Europe, o publicatie lunara a grupului The Economist, i articolul „Away Game”. „Prin votul lor, cititorii acestei prestigioase reviste au confirmat, daca mai era nevoie, atit rezultatele excelente din anul 2000, cit si contributia noastra la dezvoltarea telecomunicatiilor din Rominia”, a declarat Ted Lattimore, presedintele Connex. Conform The Business Central Europe, „Connex este compania cu cea mai rapida dezvoltare din Rominia, (…) dispunind de un solid capital strain si cu manageri locali profesionisti”.

Doua bilete la pretul unuia, cu British Airways. British Airways are o oferta extraordinara pentru primele doua luni ale acestui an. Pasagerii pot sa cumpere un bilet Club (clasa business) pina la 28 februarie si sa primeasca un al doilea bilet gratuit. De aceasta data, oferta include 40 de destinatii i Marea Britanie, Europa, America de Nord si Asia. Club World, clasa business pentru calatoriile lung curier a fost relansata anul trecut, iar unul dintre principalele avantaje aduse este introducerea noului fotoliu care poate deveni un pat perfect itins. Aceasta facilitate este o premiera pentru calatoria i clasa business, introdusa de catre British Airways. Noile scaune sunt extrem de confortabile, pasagerii ajunging astfel odihniti la destinatie. Relansarea clasei de calatorie Club World face parte din cel mai mare program de investitii din istoria aviatiei, initiat de British Airways i anul 2000, investitia depasind 600 milioane de lire sterline.

Reprezentanta italiana i Rominia. Regiunea italiana Friuli Venezia Giulia va deschide o reprezentanta permanenta i Rominia i cadrul Asociatiei Centrum Bucuresti, cu scopul de a intensifica relatiile economice si comerciale cu Rominia. Friuli Venetia Giulia este o regiune i extrema nord-estica a Italiei, cu un rol semnificativ de pivot economic si de platforma logistica a traficului comercial directionat catre tarile din Europa Centrala si de Est.
Deschiderea reprezentantei va fi marcata de prezenta unor ialti reprezentanti ai regiunii italiene sositi la Bucuresti, care vor participa si la conferinta de presa organizata i incinta Hotelului Hilton, joi, 18 ianuarie 2001.

A aparut Agenda Fiscala 2001. Cartea este editata de ANEIR – Centrul de Promovare a Comertului Exterior si Editura Carte de Drepturi SA, sub egida Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Rominia. Disponibila i versiunea CD-ROM, lucrarea reprezinta o solutie practica pentru toate firmele din Rominia ce vor sa elimine problemele cauzate de numeroasele modificari ale legilor si actelor normative cu aplicabilitate i domeniul fiscal, precum si riscul neplatii sau platii i afara termenului legal a uneia dintre cele peste 160 de taxe si impozite datorate anual bugetului de stat, bugetelor locale si bugetului asigurarilor sociale de stat. Pe scurt, agenda da raspunsuri la itrebarile : cit, unde si cind trebuie sa fie platite taxele si impozitele anului 2001.

Asistenta americana pentru localitati defavorizate. 14 localitati din Rominia au fost selectate sa beneficieze de asistenta americana, i cadrul unui program de dezvoltare economica locala finantat de Banca Mondiala si Agentia Americana de Dezvoltare Internationala (USAID), i
vederea crearii de noi locuri de munca pentru persoanele disponibilizate i urma proceselor de privatizare, restructurare si lichidare a societatilor de stat. Printre orasele selectate pentru runda finala a procesului de dezvoltare economica locala sunt: Cugir (Sibiu), cu o rata a somajului de 41,2%, Petrila (Hunedoara), cu o rata a somajului de peste 50%, Borsa (Maramures) – o rata a somajului de 59%. Fiecare proiect beneficiaza de o finantare nerambursabila de 30.000 de dolari, 30% din valoarea totala a proiectului reprezentind contributia, i bani sau natura, a beneficiarului.

Banca Transilvania a facut profit i 2000. Banca Transilvania a obtinut, i anul 2000, un profit net de 282,866 miliarde lei, de 2,06 ori mai mare decit cel obtinut i anul 1999. Veniturile totale din acest an au fost de 1.139, 893 miliarde lei, cu 74% mai mari decit cele din anul precedent, iar profitul brut a crescut cu 112%, ajungind, la finalul anului 2000, la 318,661 miliarde lei, cu 35,22% mai mare decit cel estimat de conducerea bancii pentru acest an. Activele bancii erau, la 31 decembrie 2000, de 2.914,716 miliarde lei, i crestere cu 104,3% fata de anul 1999, iar capitalurile proprii ale Bancii Transilvania au ajuns la 543,870 miliarde lei, iregistrind o crestere de 103,57%.