'La nivel de grup previzionăm o pierdere între 1,4 – 1,6 miliarde euro, la sfârşitul lui 2014, dar anticipăm că vom avea o bază sigură de capital, inclusiv în România, la BCR', a declarat Treichl, după anunţarea rezultatelor la şase luni ale Erste Group, care arată un minus financiar de 927 milioane euro, în semestrul I al anului 2014.

Preşedintele Erste Group a precizat că la BCR, care a înregistrat, de asemenea, un minus de 276,6 milioane euro în S1, nu a fost vorba de o pierdere efectivă de bani fizici, ci doar de un rezultat negativ contabil pe hârtie.

'În România (la BCR n.r.) nu am pierdut bani efectiv, ci a fost doar o operaţiune contabilă pe hârtie, a fost doar o pierdere contabilă, dar care arată foarte rău. Previzionăm că şi aici vom avea un capital solid', a subliniat Treichl.

Într-o conferinţă de anunţare a rezultatelor, la Viena, Treichl a dat asigurări că prin strategia de eliberare de resurse, în 2015 vor fi obţinute rezultate financiare mai bune.

'Decizia de a accelera îmbunătăţirea calităţii bilanţului va avea drept rezultat eliberarea de resurse care ne vor permite, nu doar să obţinem rezultate mai bune în 2015, ci şi să contribuim la reluarea creditării în Europa Centrală şi de Est. Observăm deja o creştere economică mai echilibrată în regiune şi, din poziţia noastră de lider regional, dorim să avem forţa necesară pentru a finanţa această creştere', arăta preşedintele Erste Group Bank.

AGERPRES