„Nu se pune problema să nu se aplice, ci se aplică în conformitate cu resursele ţării. Ţara poate să plătească 5% anul viitor din aceste sentinţe judecătoreşti. Restul, gradual, până în 2006, în integralitatea lor. Acestea sunt resursele ţării şi nu sunt altele din altă parte. Nu e o măsură luată împotriva cuiva, ci ţine cont de realităţile ţării”, a spus Boc. El a adăugat că măsurile luate de Executiv pentru evitarea „colapsului economic”, inclusiv cea referitoare la tăierea salariilor bugetarilor, au fost cele care se impuneau.

„Faptul că azi vedem că ţări din UE au luat exact aceleaşi măsuri luate de noi, ne-a arătat că am făcut ce trebuia. Recunosc că a fost rolul preşedintelui, care a văzut cu doi-trei paşi înainte ceea ce se întâmplă în Europa. (…) Dacă am fi avut la Cotroceni un preşedinte populist, România ar fi fost în colaps economic, însă Traian Băsescu şi-a pus în joc credibilitatea astfel că acum România este mult mai stabilă şi pregătită să înfrunte orice furtună economică decât în anul 2010. Am reuşit să trecem de perioada cea mai grea”, a mai spus premierul.

În altă ordine de idei, Emil Boc a dat asigurări şi celor 900 de mineri din Valea Jiului care riscă să fie disponibilizaţi că vor primi ajutorul de stat. „Vreau să îi asigur că vom găsi soluţii, în concordanţă cu legea, astfel încât să le fie acordat ajutorul de stat la care au dreptul. Am discutat cu Ministerul de Finanţe, cu Ministerul Muncii şi cu cel al Economiei pentru a găsi soluţii astfel încât până vine ajutorul aprobat de la Comisia Europeană, ajutorul de stat, să găsim soluţiile legale, interne pentru a merge mai departe”, a explicat primul ministru.

Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: