EMA evaluează un nou tratament în lupta anti-COVID!

Medicamentul este produs de compania britanică GlaxoSmithKline împreună cu compania americană Vir Biotechnology, conform informațiilor transmise de dpa-international.com

De asemenea, rezultatele iniţiale ale studiilor indică faptul că medicamentul ar putea preveni îmbolnăvirile severe de COVID-19 şi astfel spitalizări şi decese, explica Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Experţii EMA analizează deja alte trei medicamente

În procesul de revizuire care continuă, datele sunt evaluate chiar înainte ca studiile să fi fost finalizate şi o cerere pentru autorizaţie de scoatere pe piaţă a fost deja depusă.

Experţii EMA analizează deja alte trei medicamente pentru anticorpi anti-COVID. Până în prezent, remdesivir este singurul medicament pe care agenţia l-a aprobat pentru tratamentul împotriva COVID-19.

Bilanţ COVID-19, 7 mai

Până în data de 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.063.949 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.009.237 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.422 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 293 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până în ziua respectivă, 28.799 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.05.2021 (10:00) – 07.05.2021 (10:00) au fost raportate 89 de decese (41 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursă foto: Pexels.com