Răsturnare totală de situație! După ce Tesla, compania pe care a fondat-o și pe care o conduce, a investit masiv în bitcoin, conducând la o apreciere fără precedent a valorii monedei virtuale, miliardarul Elon Musk face declarații controversate.

Miliardarul american a postat pe rețelele sociale mai multe comentarii care au atras atenția.

Răsturnare totală de situație! Nemulțumit de bitcoin?

Astfel, Elon Musk a semnalat că preţurile bitcoin şi ethereum par ”ridicate”, în contextul în care piaţa criptomonedelor a atins noi recorduri în ultimele zile.

Miliardarul a făcut această declaraţie în contextul în care îi răspundea pe Twitter lui Peter Schiff, un cunoscut sceptic al criptomonedelor şi un împătimit al aurului – care notase că metalele preţioase sunt mai bune şi decât banii şi decât bitcoin.

„Banii sunt doar date care ne permit să evităm inconvenienţa trocului”, a scris Musk pe Twitter, şi a continuat cu o nouă postare în care a scris „acestea fiind zise, BTC şi ETH par ridicate”.

Anterior, Musk a numit bitcoin o versiune „mai puţin tâmpită” a banilor.

Conform datelor agregate de Bloomberg, bitcoin a atins un nivel record de 56.581 de dolari sâmbătă în Singapore.

Criptomonedă opensource

Conform datelor agregate de ZF, bitcoin se situa la peste 56.400 de dolari sâmbătă la ora 14.10 (ora României), conform platformei CoinMarketCap – care realizează o medie a preţurilor de pe mai multe exchange-uri. Acesta avea o capitalizare de piaţă de peste 1.000 miliarde dolari.

Totodată, ethereum înregistra un preţ de peste 2.000 de dolari, la o capitalizare de piaţă de peste 229,6 miliarde dolari.

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto.

Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări.

Fără emitent central

Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central.

Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele peer-to-peer pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și doar o singură dată.